fredag 26 juli 2013

På väg mot hemmahamn!

Göran är ingen morgonmänniska men nu har han flera morgnar i rad varit uppe i ottan, före alla andra! Han längtar hem nu efter så lång tid på båten och vill hem fort!

Vi är just nu på väg mellan Kalmar och Västervik och Ronny, som gjort en verklig kämpainsats vid rodret, spejar norrut mot Blå Jungfrun. Solen skiner och det blåser någon sekundmeter nordlig vind. Motorn stånkar på. Lasse uppskattade motortimmarna till 314 innan resan och det hade nog kunnat vara en god gissning om vi haft vind på Östersjön. Nu blir det istället ca 340 tim när vi kommit hem. 
Totaldistansen 2100-2200 Nm.  Skaplig båtsemester!

Ett nöjt men ganska båtmätt  gäng mönstrar strax av:
Göran som i vått och torrt funnits med i ALLT från båtköp till tamparna knyts i bryggan på Notholmen i Västervik. Vilken kämpainsats!
Birgitta, som oroat sig för att inte vara någon "båtmänniska" ännu men som kämpat på, hela tiden villig att lära och att rycka in med såväl tampar som båtshakar. Hon är numera väldigt "slusskompetent" och har till och med frångått sin vana att kalla slussarna för hissar....
Kapten Lasse som nu får kliva iland, raka sig ordentligt och försöka smälta alla intryck och upplevelser. Den spanska senoritan Andrea har ny hemmahamn efter en spännande resa i Medelhavet och längs kanalerna.
Ulrika som haft bloggansvar och som hoppas ni haft nöje av att följa vår resa.

Sjöbjörnarna  i Medelhavet Anders, Christer och Glenn gjorde en mycket viktig och strong  insats och sluttamps-Ronny bidrog i hög grad till en bra hemfärd från Tyskland till gamla Svedala.

Vi konstatera att en sådan här resa gör man nog bara en gång men det är många minnen och erfarenheter vi tar med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar