söndag 21 juli 2013

Nu är Andrea en segelbåt igen

lördag 20:e juli och söndag 21:a juli

Sol och hetta där vi ligger på Trave Werft på Terhofsinsel strax norr om Lübeck. Dags att låta Andrea få på masten igen och återgå till segelbåt efter motorbåtslivet. Varvskillarna lyfte och Lasse och Göran mastade på. Varvsägaren var så oerhört hjälpsam att vi fick skjuts till köpcentrat för bunkring.
Birgitta, Ulrika och Annika i Tango fyllde på så sätt på förråden.
Värmen är svår att klara så vi söker skugga och dricker vatten medan vi försöker få ordning på det som ska göras innan hemfärd över södra Östersjön. Lasse sliter hårt med rigg och allt därtill - mängder av vatten och sedan en dusch räddade dagen.

Söndag kväll kliver ytterligare en besättningsmedlem på, Ronny från Västervik, för att segla med   hemåt.

Planen är att gå i gryningen på måndag morgon, Tango gör sällskap, och ta oss till Ystad om väder och vind tillåter. Vi tänkte ett  gå till Simrishamn direkt men det blir en för mastig etapp. Vi har valt bort att gå ut till Travemünde eftersom regattaveckan just startat där - i och för sig roligt att se alla skepp men antagligen omöjligt att få plats. Förmodligen kommer vi ändå att se en mängd båtar när vi kommer från Lübeck ut i havet via Travemünde

Vi kan verkligen rekommendera detta familjeägda varv, så tillförlitliga, trevliga och hjälpsamma!
Segelbåt igen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar