tisdag 16 juli 2013

Dortmund-Ems kanal och Mittellandkanal

Idag ytterligare en rejäl etapp, det gäller att komma någon vart nu efter strandsättningen i Duisburg. Iväg kl 06.30 och avslut, precis som igår, vid en kaj för såväl stora som små båtar på ena sidan av kanalen. Vi lade till kl 19.30 och hade då avverkat drygt 140 km på 13 h på kanalerna.
Två pråmar kom strax efter och lade sig på den delen av kajen som var deras. Det framgår av skyltar var stora och små ska förtöja. En del cyklister och kvällsspatserare har gått förbi och önskat oss både god kväll och smaklig måltid (grillade kotletter på engångsgrillen vid kajen).

Kanaletappen idag började med den avslutande biten på Dortmund-Ems kanal med slussen vid Münster där vi slussade ner med en pråm. Sedan gick vi  med spänd förväntan ut på den stora och långa Mittelandkanal som förbinder öst med väst inom Tyskland. Vi har läst och hört att på den kanalen var det mycket trafik, främst pråmar men även många fritidsbåtar.
Detta upplevde vi inte alls idag utan kände oss långa stunder helt ensamma på kanalen.
Kanalen är bred och har ett oräkneligt antal broar med endast några få hundratals meters mellanrum.
Grönska och ibland ett samhälle kantar kanalen, som utan dessa broar, pråmmöten, alla människor som solar och badar och kilometerskyltarna att hålla reda på, skulle kunna bli alldeles enahanda.. Vi ska gå 230 km på Mittelandkanal och har nu avverkat ca 90 av dessa.

Tidig morgon strax innan avgång
Bred kanal, långa raksträckor

 
Otaliga broar över Mittellandkanal

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar