onsdag 12 juni 2013



















Lördagen 8/6
Liggedag med kulturpromenader och shoppingbesök i den fina saluhallen. Här fanns också
en stor järnvägstation. Det blev lite arbete också: kopplade om den ena toaletten så nu fungerar den igen... Den här byn har endast 1000 invånare och det är som att backa tiden 50 år. Höga berg runt hamnen som ligger i en lagun. Det blev trerätters middag på resturangen i hamnen.

Söndag 9/6
Avgång 07.50 och vi passerade gränsen till Frankrike kl 08.00. Vi seglade till en jättestor
fritidshamn Hotzone Port du Cap som vi nådde kl16.30 efter 55 Nm. Här får vi det första
riktiga regnskuren. Christer beställer hemresa och det blev dubbla flygbiljetter. Inget är lätt
med Ryanair.

Måndag 10/6 
Jagar lite båtdelar i marinan och farvälfikar med Christer som nu börjar sin långa och komplicerade resa hem eftersom det har blivit flygledarstrejk i Frankrike. Vi lämnar hamnen mitt på dagen i frisk, öppen vind 8-12m/sek och loggen visar mellan 7-9 knop. Vinden ökade och vi angjorde den lilla hamnen Post Gardinan i 17m/Sek. Port Gardinan är en liten fin by med låga byggnader och en tjurfäktningsarena, många mysiga resuranger och en liten kyrka.

Tisdag 11/6 
Dagen inleddes med förmiddagspromenad i staden. Sedan tog vi beslut att segla till Port Napoleon som ligger utanför Marseille 25 Nm. Det blir den sista etappen i Medelhavet

Väl framme får vi besök av den Franska tullen. Det blev kvällspromenad i marinan som har hur många båtar som helst på land och hälften är till salu. Nu har vi avverkat nästan 600 Nm på två veckor i Medelhavet och nu börjar en ny del av äventyret KANALERNA.


Rödnästa kockar...
Härligt....
Pittoreskt...

1 kommentar: