lördag 22 juni 2013

På väg norrut i vackert landskap

Tisdag 18/6
Nio landmil kvar till Lyon. Avfärd kl.07.00 och det blev en dag med många vackra vyer och fem slussar. Ett fantastiskt landskap med vinodlingar, blommor och medletidsborgar på sidorna. Just så som vi föreställt oss! Och ryktet säger att det bara blir bättre när kanallanskapet breder ut sig och vi lämnar Rhone.


Vi har fått kontakt med ett svenskt par på en Allegro 33, Eva och Beppe, vana kanalseglare med många värdefulla tips. Vi lade till vid en fin marina, Valense.


Onsdag 19/6
Efter en dag med endast en enda sluss lade vi till vid en liten fin by Port de Roches de Coudrien. Hamnen skulle vara djup så det räckte men vi körde in i leran ett flertal gånger. Byn är uppdelad med en bro emellan så vi promenerade till den andra delen. Ett svart ”piratskepp” fångade där vår uppmärksamhet och vi fick gå ner i det, ivrigt förevisandes av kaptenen, en mycket speciell man med många, många historier om presidenter, kändisar och tokiga äventyr. Otroligt men vem vet...


Torsdag 20/6
Denna dag Lyon! Vi gick först för långt (det blev vi varse när Allegro 33:an ringde och styrde upp oss) Vi fick vända och då blev det åka av i medströmmen, 9 knop minsann. Timmen var sen och lade till i en liten marina i närheten av där Rhone och Saone delar sig. Ett glas vin tillsammans med Beppe och Eva i Allegron fick avsluta dagen.

spännande hus... 















 

Fredag 21/6 Midsommarafton
Lyon är en stor stad med hög puls och runt den lilla marinan var det marknadsstånd, musik och mycket folk. En riktig hamnfest men vi tror inte att det har med midsommar att göra utan det är noga bara lattjo lajban ändå…

I marinans utmärkta tillbehörsaffär fann vi fender-cleaner, o-ring, uppdaterad karta och specialglödlampa. Sedan bar det av runt staden för att få koll på järnvägsstation dit Ulrika och Birgitta skulle ta sig dagen efter. Midsommarmiddag med sill och tillbehör inkl nubbar tillsammans med Beppe och Eva i vår Andrea. Kojen klockan 01.00

Midsommar















 

Lördag 22/6
Förberedelser för att besättningen ska utökas med Ulrika och Birgitta. Städning, handling och fejande. Sedan skulle Ulrika och Birgitta mötas. Vi väntade och spejade men det visade sig att de kommit in till centralstationen Gare de Lyon Parte-Deux och inte till Perrache som är en station en bit därifrån. Nå, damerna var inte tappade bakom en vagn utan de, som varit igång sedan 04.30 och flugit från Sverige till Marseille och sedan tåg till Lyon, tog spårvagn till marinan. Fint mottagande med väl kyld champagne och jordgubbar! Härligt att ses igen!

Pustande i värmen, säkert 35 grader, blev det sedan hamnfestsondering och vin och helgrillad oxe. Beppe och Eva sade adjö och ska ge sig iväg norrut 78 km imorgon (till Macon) för att sedan på måndag tillryggalägga lika långt till Chalon sur Saone där en bekant ska mönstra på. De ska sedan ta sig på västliga kanaler till Paris medan vi ska vidare norrut. Kanske sammanstrålar vi med dem i Macon innan de viker av. Hyfsat tidig avfärd planerad även för oss. Alla fyra var rejält trötta så kojen hägrar.
Besättningen utökad





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar