tisdag 18 juni 2013

Kanalfärden börjar

Det var ett tag se jag lade ut något på sidan men det är svårt med tillgången av wifi.

Onsdag 12/6 Förberedde avmastning, fick tag på ny transportfirma för masten.Träffade två killar från svenska företaget Navigare Yachting som jobbade med uthyrningsbåtar så av dem fick vi en hel del tips och vid mastkranen låg en Oceanis 40 som var inköpt på Minorca och skulle göra ungefär samma resa som vi. Anders & Glenn cyklade in till staden för inköp av matvaror. Det blev lunch på marinans restaurang.

Torsdag 13/6 blev det fortsatt arbete med masten och sedan avmastning som gick på 15 min. Masten pakterades och överlämnades till Markus på Bowspirit för transport till Böbs-Werft i Travemünde som är den nu beslutade påmastningsplatsen.

Fredagen den 14:e blev en slappardag med lite cykelturer, båttittande och städning. Åter igen lunch på marinans restaurang där vi nu nästan är stammisar.







Stor sluss! 
















Lördag 14/6 Uppgång 06,00 och grötfrukost, som blivit rutinen varje morgon. Vi, Lasse och Göran, tog farväl av Anders & Glenn som tog taxi för transport till flygplatsen och vidare hem.

Vi åkte iväg mot kanalen som började med en sluss och medan vi väntade på slussningen hann vi handla. Väl igenom slussen och ut i Rhone möttes vi av en riktigt stark motström. Med ca 4 knops motström på vägen blev 35` avverkade Nm 55 Nm på trippen! Lanskapet som mötte oss var vildmark med skog tätt intill floden och utan möjlighet till tilläggning. Vi stånkade mot strömmen fram till kl. 21,30 då det hade mörknat och vi lade till vid en liten ponton.






Söndag 15/6 Så kom då första jätteslussen kl 08,00 efter en välbehövlig vila. Landskapet öppnar sig lite och vi såg några byar och kärnkraftvek och en jättesluss i orten St Pierre. med 23m lyfthöjd. Några kanalpråmar har också börjat dyka upp.( Motstöms)

Måndag 15/6 och förbättrad slussteknik. Höga berg, vackra vyer men konstigt lite båtar. På väg sedan start har vi endast träffat på 15-20 fritidsbåtar. Nu är det 3 veckor sedan vi flög ner till Torrevieja och vi ser fram emot att Ulrika och Birgitta mönstrar på i Lyon på lördag. Lyon ligger 9 landmil bort

Det är varmt för en nordbo: 39 grader i skuggan och vi är 116 m över medelhavet

1 kommentar:

  1. Hej hopp!
    Vad roligt att det kommit litet text.
    Ni verkar ha det fint men hu så varmt!

    Skulle behöva göra litet justeringar i texten men bloggens redigeringsfunktion hittar jag inte längre - Carolina, om du ser detta: vad gör jag?
    Hälsningar Ulrika

    SvaraRadera