måndag 13 maj 2013

Nyfunna vänner!


Det var nästan för bra för att vara sant...När båtaffären var i full gång och böljande hit och dit visade det sig att granne med Andrea låg en svensk motorbåt med inbitna seglare ombord, det supertrevliga göteborgsparet Kerstin och Göran (vanligt namn det där...) med lång erfarenhet av Medelhavet, kanalerna och allt runt omkring. Göran "göteborgaren" blev ett stort stöd  vid kontraktläsning, övervakning av reparationsarbetet av instrument och kontroll på båten när Lasse åkt tillbaka till Sverige för att förbereda sommaräventyret. Mycket värdefull information och många goda tips har vi fått av Göran och Kerstin och vi kommer definitivt att hålla kontakten med dem!

Självfallet blev det en premiärtur!
Segling säger Göran inte nej till så han mönstrade på under första turen utanför Torrevieja i lätta vindar och sol. Vi kände på båten och upptäckte en stor skillnad mot "hemmabåten" Arcona 400:an, Modesty Blaise. Modesty rör sig som en gasell i jämförelse mot "skeppet" Andrea. En helt annan tyngd och rörelse i vattnet. En fin tur blev det och Lasse fick testa bogpropellern vid tilläggningen
i hamnen igen. Detta blir annorlunda minsann, inte bara med nya vatten och en fantastisk kanalresa utan också med en annan typ av segelbåt.

Här en bild från premiärturen där Ulrika styr, Göran berättar om Medelhavet. Kapten Lasse tar bilden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar