söndag 26 maj 2013

Imorgon bär det av!

Tiden har varit hektisk för kapten Lasse med många förberedelser inför den annorlunda sommaren.

 Andrea behöver rengöras och bottenmålas inför färden i Medelhavet och kanalerna. Masten ska av, fraktas, lagras och på igen. Många kontakter har tagits och vi är stort tack skyldiga dem som hjälpt till med dessa på engelska, tyska och spanska. Med marinan i Torrevieja är avtalat upptagning för rengöring, bottemålning och sjösättning igen. Vi befarade en ordentligt beväxt botten och det besannades av de mailade bilderna - oj, oj, en tjock färggrann matta täckte hela Andras botten. Vi undrar om hon inte legat längre i sjön än vi fått vetskap om...inte undra på att det gick trögt genom vattnet på premiärturen. Nu hoppas vi att marinan hunnit bli klara med båten och att hon ligger i vattnet när medelhavsbesättningen kommer ner imorgon kväll!
VHF-intyg blev det bråttom med och sedan all mailkorrespondens med  Port Napoleon, Port St Louise, nära Marseille, där Rhone rinner ut i Medelhavet och där vi ska gå in, masta av och bege oss norrut på floder och kanaler. Sedan masttransporten till Travemünde- trakten. Det blev huvudbry med var vi skulle beräkna påmastning men vi har nu stannat för Lübeck där masten ska förvaras och mastas på igen. 

Vi har läst reseskildringar, tittat på kartor igen och igen...Kommer vi att hitta bland alla dessa kanaler? Visst är det både nervöst och spännande.


Riktigt "luden"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar