måndag 13 maj 2013

Ett medelhavsäventyr!

Båten är en Regina 43 med namnet Andrea. Hon är byggd 1998 på svenska västkusten men befinner sig nu i Alicante (Torrevieja), Spanien, men ska under ett flertal veckor under sommaren 2013 tas hem till Sverige igen. Resan går från Torrevieja via Barcelona och Mallorca, kanske även Ibiza, till franska Marseille där floden Rhone rinner ut i Medelhavet och kanalvägarna upp genom Europa börjar.

Gubbsen som inleder resan och seglar Andrea från Alicante till Marseille är ett gäng sjöbjörnar: kapten Lasse, Göran ”spanjoren”, Anders, Glenn och Christer. Anders och Christer är gamla brandmän och alla är mycket aktiva inom båtklubben ”Vikingarna”. De bor här i Västervik och har många seglaräventyr bakom sig – och framför sig för detta blir ju ett medelhavsäventyr! Just i skrivande stund pågår förberedelserna för fullt: nödvändigheter och onödigheter packas för transport till Spanien. Kontakter tas för att få alla delar att klaffa. Kapten visar viss nervositet för att alla saker ska hinna ordnas och för att de vidtalade marinorna ska hålla tidplanen. Vi har blivit varnade för att uppgjorda datum ibland inte upplevs lika uppgjorda...

Viktigt i planeringen är självfallet resrutten och litteratur studeras ingående: vilka hamnar i Medelhavet ska angöras? Vilka kanaler är djupa nog? Är några av dessa stängda för reparation? Vilka kanaler får man inte missa? Vi är förväntansfulla inför det vi ska få se: delfiner (?) vinodlingar, medeltida borgar, byar fjärran från storstadsstress...mycket information måste inhämtas innan och under resan så ordböckerna få inte glömmas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar